Kerkfabriek Sint-Macharius Gent

Opdracht van de Kerkfabriek

De kerkfabriek bewaart, onderhoudt en draagt zorg voor de kerk Sint-Macharius te Gent.

Zij maakt de eredienst mogelijk door het waarborgen van goede materiŽle omstandigheden. Deze taken worden haar opdragen door art. 4, Decreet van 7 mei 2004 van de Vlaamse Gemeenschap.

Nieuwe opdracht

De Vlaamse Gemeenschap stelt de terugloop van het aantal praktiserende gelovigen in alle geloofsgemeenschappen vast. Dit brengt de terugloop van financiŽle mogelijkheden van deze geloofsgemeenschappen met zich mee.

Om toch te kunnen voldoen aan de financiŽle noodzaak stelt de Vlaamse Gemeenschap voor om aan geloofsgebouwen een herbestemming te geven.

De kerkfabriek wil enerzijds de kerk voor de eredienst bewaren, maar wil anderzijds nieuwe inkomsten zoeken om haar opdracht naar behoren te kunnen vervullen.

Nieuwe doelstelling

De kerkfabriek onderzoekt op haar beurt de mogelijkheid om het kerkgebouw anders te exploiteren.

De kerk wordt om zijn akoestische eigenschappen door bepaalde instellingen zoals de VRT of Het Festival van Vlaanderen, of door professionelen zoals Erik van Nevel geprezen.

Vooral polyfonie en barokmuziek komen zeer goed tot hun recht.

Andere organisaties zoals Het Machariusproject onderzoeken de mogelijkheid om het kerkgebouw te oriŽnteren door accenten te leggen op een andere geloofsbenadering.

Verzoek

De kerkfabriek vraagt aan andere weldenkenden om te helpen om de nieuwe doelstellingen te verwezenlijken. Neem contact met ons op.

machariuskerk

Machariuskerk

waterput

Machariusput

© 2011 Mijn-eigen-website.nl